Verenigingen

Een bloeiend verenigingsleven draagt bij aan ons sociaal weefsel, zorgt ervoor dat mensen zich kunnen ontplooien, anderen kunnen ontmoeten, een leuke tijd beleven… . Iedereen zou de kans moeten hebben deel te nemen of bij te dragen aan het verenigingsleven. Toch stellen we vast dat mensen in kwetsbare situaties vaak geen deel uitmaken van deze initiatieven. Op één of andere manier geraken ze er niet, terwijl ook zij nood hebben aan ontmoeting en verbinding.

Welkom

Iedereen welkom?

Heel wat verenigingen zijn bereid inspanningen te leveren en doen hun best hun werking open te stellen voor iedereen. Veel drempels zijn in kaart gebracht, maar toch lukt het niet altijd om ook mensen in kwetsbare situaties deel te laten uitmaken van het verenigingsleven.

Workshop ‘Iedereen welkom in jouw vereniging?’

Wil jouw vereniging of organisatie graag mensen in kwetsbare situaties bereiken en betrekken? Misschien heb je al één en ander geprobeerd, misschien bereik je reeds mensen in kwetsbare situaties maar wil je graag een tandje bijsteken? Of misschien heb je geen idee waar te beginnen? Dan is deze workshop beslist iets voor jou en je vereniging. 

Programma

Tijdens de workshop krijg je inspiratie over hoe je mensen in kwetsbare situaties kan betrekken in je vereniging of organisatie. Je krijgt ook de kans eigen vragen en kwesties te formuleren. Samen met anderen reflecteer je kritisch over de eigen werking. Je ontwikkelt samen nieuwe ideeën, zoekt met de input van alle betrokkenen naar oplossingen en gaat naar huis met een eerste plan van aanpak om jouw uitdagingen aan te gaan.

Voor wie

Leden en bestuursleden van verenigingen en organisaties die bereid zijn kritisch na te denken over hun eigen werking en de intentie hebben mensen in kwetsbare situaties te betrekken bij hun werking.

Praktisch

  • Gratis: Deze workshop wordt gratis aangeboden door BurgersAanZet. Het enige wat jij en je vereniging moet doen, is voldoende deelnemers verzamelen die geïnteresseerd zijn deze workshop te volgen (dat mogen ook mensen uit andere verenigingen zijn).
  • Duurtijd: Momenteel wordt deze workshop online aangeboden en duurt deze ongeveer drie uur.
  • Aantal deelnemers: Zolang de workshop online doorgaat, mikken we op max. zeven deelnemers.
  • Waar: momenteel vindt de workshop online via Zoom plaats. Van zodra het weer kan, komen we graag fysiek bij jullie langs. Dan vragen we je wel om voor een zaaltje te zorgen met het nodige ondersteunend materiaal (graag een beamer, flappen, tafels, stoelen…).

Ben je geïnteresseerd in deze workshop?

Ook goesting om die drempels weg te werken, laat je alvast inspireren door ‘Inspireer elkaar’. of neem contact op met Emilie Van Daele.

Neem contact op met
Emilie Van Daele (LUS)
Emilie