Burgers

Durf jij de uitdaging aan?

Heb je zin, goesting om vanuit je eigen krachten en vertrekkend vanuit de noden in jouw buurt een initiatief uit te bouwen samen met anderen?

Dan kan BurgersAanzet je helpen!

 

BAZ ondersteunt en inspireert burgers die initiatieven willen opzetten

Heb je zin om initiatief te nemen dat zorgt voor meer verbinding en betrokkenheid in jouw buurt of omgeving? Initiatief waar mensen zorg dragen voor elkaar. Initiatief waar iedereen welkom is, in het bijzonder mensen in kwetsbare situaties. Initiatief dat vertrekt vanuit de krachten en talenten die bij iedereen aanwezig zijn en waarin iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen.

BAZ ondersteunt en inspireert je graag wanneer je aan de slag wil met een eigen idee je buurt.

BurgersAanZet Inspiratiemoment

Heb je nood aan inspiratie? Ben je benieuwd naar verhalen van andere burgers en burgerinitiatieven? Dan is dit inspiratiemoment beslist iets voor jou? Met dit initiatief wil BurgersAanZet initiatieven die bijdragen aan verbinding en betrokkenheid zichtbaar maken en jou inspireren en ondersteunen om zelf aan de slag te gaan.

Programma

Tijdens dit inspiratiemoment leer je enkele sterke verhalen kennen van burgers en hun initiatieven. Verhalen die goesting en energie geven. Vervolgens gaan we samen brainstormen over wat jij graag zou doen of waar er in jouw buurt nood aan is. Wil je nadien graag zelf met deze ideeën aan de slag? BurgersAanZet engageert zich om samen met jou en andere burgers deze ideeën om te zetten in een plan.

Voor wie

Burgers en burgerinitiatieven die inspiratie willen opdoen, willen leren van elkaar, zelf aan de slag zijn of willen en op zoek zijn naar ondersteuning.

Praktisch

  • Gratis: Dit inspiratiemoment wordt gratis aangeboden door BurgersAanZet. Het enige wat jij moet doen, is voldoende deelnemers verzamelen die geïnteresseerd zijn dit inspiratiemoment te volgen (minimum 10).
  • Duurtijd: Ongeveer twee en een half uur.
  • Aantal deelnemers: minimum 10 deelnemers.
  • Waar: We komen graag bij jullie langs. Het enige wat je moet doen is een zaaltje voorzien met het nodige ondersteunend materiaal (graag een beamer, flappen, tafels, stoelen…).
  • Wil je dit inspiratiemoment graag online organiseren? Ook dat kan via Zoom.

Ben je geïnteresseerd in dit inspiratiemoment?

Bekijk alvast ‘Inspireer elkaar’ of neem contact op met Emilie Van Daele.

Neem contact op met
Emilie Van Daele (LUS)
Emilie