Burgers

Durf jij de uitdaging aan?

Heb je zin, goesting om vanuit je eigen krachten en vertrekkend vanuit de noden in jouw buurt een initiatief uit te bouwen samen met anderen?

Dan kan BurgersAanzet je helpen!

 

BAZ ondersteunt en inspireert burgers die initiatieven willen opzetten

Wanneer burgers, verenigingen of informele netwerken met een eigen positief welzijns-idee aan de slag willen gaan in hun buurt, kan BAZ door het inzetten van een reeks co-creatie-methodieken burgers, verenigingen in gang zetten om hun idee vorm en inhoud te geven en echt van start te gaan. 

On the road

BAZ gaat daarenboven ‘on the road’ met een inspiratieshow bestaande uit verhalen van burgers (getuigenissen, filmpjes…) over hun burgerinitiatief. Verhalen ter inspiratie om goesting te geven en energie vrij te maken. 

Want burgers kunnen vanuit hun eigen krachten, talenten en capaciteiten bijdragen aan wat er beweegt in hun buurt en mee het verschil maken.

Ons aanbod

BAZ kan in een workshop, vertrekkend vanuit jullie vragen, de mogelijkheden onderzoeken, de blik verruimen, handvaten aanreiken, een vernieuwde aanpak voorstellen…
Wil je ook kwetsbare mensen bereiken?

BAZ zet proeftuinen op om mensen in kwetsbare situaties op een duurzame manier te betrekken

Kortom BAZ is een compagnon de route voor burgers en verenigingen die zelf de handen uit de mouwen willen steken en een bijdrage willen leveren aan het versterken, differentiëren en uitbreiden van een 2de welzijnspijler in hun gemeente of buurt.

Ook benieuwd naar onze goede praktijkvoorbeelden. Bekijk alvast ‘Inspireer elkaar’ of neem contact op met Emilie Van Daele (LUS) 

Neem contact op met
Emilie Van Daele (LUS)
Emilie